Selline praad valmis meie peres selle aasta jõuludeks. Läks seekord nii, et väga palju aega suure lihakäntsaka küpsetamiseks ei jäänud, seega läksime lihtsamat teed pidi. Tulemuseks oli kiire, lihtne ning väga maitsev roog. Võis kuldseks küpsenud ahjukartulid, mahlased vorstikesed ja täpiks "i" peal on äärest krõbedad õhukesed peekoniviilud.
3-4 kg kartuleid
2 tl jämedat meresoola
100-150 g taluvõid
1 spl kartulimaitseainet
Peale 1 kg toorvorstikesi + ca 130 g suitsupeekonit
Kõigepealt koori ja pese kartulid, seejärel pane nad potti ja keeda 2 tl meresoolaga poolpehmeks (keemahakkamisest ca 15 min). Võib kartulid ka täitsa valmis keeta, kuid siis kipuvad nad ahjuvormi panekul ja maitseainega kokkusegamisel pudruks minema.
Kui kartulid on poolvalmis, vala vesi ära ja kartulid vala ahjupannile. Vala kartulid üle sulavõiga ja sega kergelt läbi (nii et kartulid oleks igast küljest võiga kaetud). Lõpuks puista peale kartulimaitseainet (siis võid veel korra kergelt segada). Nüüd pane peale toorvorstid ja siis läheb kogu kupatus ahju 200 kraadi juurde küpsema. Kuna kartulid on eelkeedetud, ei küpse see praad kuigi kaua ning kartulid ja vorstid valmivad üheaegselt. Kui vorstid hakkavad juba valmis saama (aga pole veel päris valmis), siis võta ahjuvorm ahjust välja ja lao kõige peale õhukesed peekoniviilud. Pane roog tagasi ahju ja küpseta kuni peekon on saanud kauni jume ja vorstid on täiesti valmis.
Serveeri värske salati ja näiteks küüslaugu-hapukoore-majoneesi külma kastmega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar