Juhtus nii, et keset detsembrikuud sain sõprade käest hunniku tomateid. Kuna tomatid ei olnud enam esimeses nooruses, siis ei jäänudki muud üle kui nad koos paprika ja sibulaga potti pista ning neist üks maitsev letšo vaaritada. Ja see tuli ikka megahea! Retsepti leidsin siit. Täiendasin retsepti sellega, et lisasin natukene äädikat.
Vaja läheb:
2 kg tomateid
1 kg sibulat
1 kg paprikat
praadimiseks õli
500 g tomatipüreed
50 g suhkrut
2 sl soola
1 sl purustatud musta pipart
sorts 30% äädikat
Lõika tomat, paprika ja sibul ribadeks. Prae pannil õlis poolpehmeks.
Siis lisa tomatipasta, suhkur ja sool. Kuumuta uuesti keemiseni ning keeda tasasel tulel tund aega.
Lisa must pipar ja sorts äädikat ning keeda veel 10 minutit.
Pane kohe kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Siis lisa tomatipasta, suhkur ja sool. Kuumuta uuesti keemiseni ning keeda tasasel tulel tund aega.
Lisa must pipar ja sorts äädikat ning keeda veel 10 minutit.
Pane kohe kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar