Pilt

Pilt

Kana-peekoni rullid ahjukartulitega


Need ülimaitsvad kana-peekoni rullid avastasin ajakirjast Oma Maitse (täpset kuud ja aastat ei mäleta kahjuks enam). See on üks väga tänuväärne toit, kuna valmistamine on lihtne ja tulemus on siiani kõigile maitsenud. Mina olen juurde teinud tavaliselt kas kartulipüreed või ahjukartuleid ning värsket salatit.

Aga siin on nende kanarullide retsept:

500g kanafileed
100g sulatatud juustu
100g suitsujuustu
80g suitsupeekonit
soola, pipart
toiduõli (määrimiseks)

Kõigepealt tee kanafileedesse sisselõige kõige paksemast kohast. Filee peaks jääma nagu avatud raamat, lõpuni läbi ei tohi lõigata! Seejärel haamerda fileed (läbi toidukile) natuke õhemaks. Maitsesta fileesid natukese soola ja musta pipraga, määri peale sulatatud juustu. Sulatatud juustu peale aseta suitsujuustu tükikesed ja kõige peale õhukesed peekoniviilud. Seejärel keera kogu see kupatus rulli (nagu teeks rullbiskviiti). Rullist lõika paraja paksusega viilud (ühest keskmisest kanafileest saab ca 3 viilu, suuremast 4). Torka igast viilust puidust grilltikk läbi (mina murdsin need enne natuke lühemaks) ja määri liha enne ahju panekut õliga kokku. Küpseta 200 kraadi juures ca 40 min (küpsemisaeg oleneb kui suured rullid tulid). Tulemus peaks olema seest mahlane ning väljast ilus kuldne-krõbe roog.

Pildil olevad ahjukartulid on tehtud nii, et kõigepealt keetsin kartuleid meresoolaga maitsestatud vees poolvalmis (poolikuid kartuleid ca 15 min). Seejärel valasin kartulid ahjupannile, niristasin peale sulatatud võid ja maitsestasin natukese kartulimaitseainega. Segasin läbi ja panin ahju 225 kraadi juurde küpsema. Kartulid on valmis kui peale tekib ilus kuldne koorik. Üks kord võiks kartuleid küpsemise ajal ka segada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar