Pilt

Pilt

Kohupiima-vahukoore biskviittort maasikatega

Maasikad tähistavad minu jaoks suure suve algust. Värsketest, hooajalistest maasikatest valmivad parimad smuutid, koogid, tordid, salatid jms. Ükski moos ega sügavkülmutatud mari ei saa minu arvates värskete marjade vastu. 
Üks korralik biskviittort kohupiima, vahukoore ja maasikatega sobib iga suvise peo lauale nagu valatult - maitseb magusalt ja mahlaselt. Iseäranis populaarne laste seas, kuid kiidusõnu jagub ka täiskasvanutel.



PÕHI
4 suurt muna
2 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

KREEM
4 dl 35%-list rõõska koort
300 g vanilje kohupiimapastat
200 g Kreeka jogurtit
3 spl suhkrut
1 spl vaniljekastmepulbrit Ekströms (saab ka ilma)

VAHELE
500 g maasikaid

PEALE
suur peotäis maasikaid, hakituna

Biskviidi tegemiseks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Lisa vahule munakollased ja mikserda kiirelt ühtlaseks. Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahu hulka. Sega taigen õrnalt ühtlaseks ja vala 26-28 cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit. Katsu küpsust tikuga! Kui on keskelt toores küpseta veel natuke. Võta valmis biskviit ahjust välja ja laste täielikult jahtuda.

Valmista kreem. Selleks sega omavahel kohupiimapasta, Kreeka jogurt ja vaniljekastmepulber ühtlaseks kreemiks. Vahusta rõõsk koor suhkruga ja lisa ülejäänud kreemile. Lõika biskviit kolmeks kettaks, lõika puhastatud maasikad (500 g) tükkideks. Aseta esimene biskviidiketas tordialusele ja määri sellele 1/3 kreemist ja 250 g maasikaid. Aseta peale teine biskviit, määri sellele jällegi kolmandik kreemist ja 250 g maasikaid. Tõsta peale kolmas biskviit, määri sellele kogu ülejäänud kreem. Hoia torti vähemalt paar-kolm tundi enne serveerimist külmkapis. Vahetult enne laualepanekut puista tordile ülejäänud maasikad.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar