Pilt

Pilt

Kohukesed toorjuustu ja kahe šokolaadiga

Leidsin selle retsepti täiesti juhuslikult poes leiba-saia-piima ostmas käies. Olen teinud klassikalisi kohukesi, kuid need konkreetsed tundusid oma rikkaliku koostisega eriti ahvatlevad. Mõeldud, tehtud! Ostsin kõik vajalikud komponendid ja suundusin koju meisterdama. Glasuuri tegin sama, mis nendelegi kohukestele (algses retseptis olid lihtsalt õli ja šokolaad kokku segatud). Jäin tulemusega väga rahule. Kreemjas, lausa siidine sisu, mida ümbritseb tumedast šokolaadist suussulav glasuur - mida ühelt kohukeselt veel tahta.
Valmistamise protseduur on lihtne ja kiire, saab isegi tööpäeva õhtul tehtud, kui vaja. Maitse ja tekstuur on aga lihtsalt superhead! Teen neid kindlasti veel ja soovitan teistelgi proovida.


Sellest kogusest valmib ca 20-25 kohukest (oleneb, kui suured teha)

TÄIDIS
200 g toorjuustu
200 g ricotta kohupiima (sobib ka tavaline teraline pakikohupiim)
200 g valget šokolaadi

GLASUUR
170 g tumedat šokolaadi
60 g võid
2 spl siirupit
2 spl vett

KAUNISTAMISEKS
mandlilaaste, pähkleid, kuivatatud söödavaid lilli jne

Sulata valge šokolaad ja sega toorjuustu ja kohupiimaga (toorjuust ja kohupiim peavad olema toasoojad!) ühtlaseks. Pane segu vähemalt 45 minutiks külmkappi tahenema. Tahkunud segust veereta käte vahel pallid (või tõsta lusikaga kuhjakesed) ja aseta nad küpsetuspaberiga kaetud alusele. Tõsta pallikesed koos alusega 45 minutiks sügavkülma tahenema (see on oluline etapp, et glasuurimine õnnestuks). 

Natuke aega enne kohukeste sügavkülmast väljavõtmist tee valmis glasuur. Selleks sulata šokolaad koos võiga, lisa suhkrusiirup ning vesi ja sega ühtlaseks. Kasta külmad kohukesed ükshaaval sooja glasuuri sisse ja jälgi, et kohukeste pind oleks ühtlaselt kaetud. Glasuurimist on mugav teha kahe lusika abil. Ja tegutsema peab kärmelt, kuna glasuur hakkab külma kohukese peal kiirelt tahenema. Kui soovid kohukesi ka kaunistada, siis pane kaunistused kiiresti peale, enne kui glasuur ära taheneb.
Tõsta glasuuritud kohukesed külmikusse - süüa saab neid juba 30 minuti pärast. Kaanega karbis säilivad kohukesed 4-5 päeva kindlasti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar