Pilt

Pilt

Köögiviljasupp kookospiimaga

Vaheldust pakkuv ja huvitav alternatiiv tavalisele köögivilja-piimasupile. Üleni taimne ja olemuselt kerge supp, mis saab iseäranis maitsev värsketest kodumaistest köögiviljadest - siis pole suhkrut vaja lisadagi. Kasutada saab nii tavalist kui ka lillkapsast.


Vaja läheb:
4 noort keskmist kartulit
3 porgandit
300 g kapsast
100 g suvikõrvitsat
100 g rohelisi herneid (sobivad ka külmutatud)
50 g kookosrasva
4 dl kookospiima
2 dl vett (või köögiviljapuljongit)
soola ja pipart
värsket tilli
näpuotsaga suhkrut
(0,5 tl rohelist karripastat)

Pese hoolikalt kartulid ja porgandid ning vajadusel koori. Tükelda. Haki kapsas kas ribadeks või õisikuteks - oleneb, millist kapsast kasutad. Haki suvikõrvits kuubikuteks.
Sulata poti põhjas kookosrasv ning hauta selles porgandeid, kapsast ja suvikõrvitsat mõned minutid. Lisa kuum vesi või puljong ning siis kartul. Keeda umbes 5 minutit ning siis lisa kookospiim ja rohelised herned. Keeda veel, kuni kartul on pehme. Maitse soola, pipra, suhkru ning soovi korral ka natukese karripastaga. Serveerimisel raputa peale hakitud tilli.

Algne retsept on pärit ajakirjast Oma Maitse (juuli 2016)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar