Pilt

Pilt

Kohupiima-rosinakook

See kook on hea näide sellest, et maitsva asja tegemiseks ei pea alati kalleid ja peene nimega toiduaineid kasutama. Vaatamata oma lihtsale koostisele, on see kook rikkaliku mahlase täidisega ja tervik maitseb ausalt kohupiimaselt. Nagu üks õige kohupiimakook peabki maitsema. Alljärgnevast kogusest saab ümmarguse koogivormitäie kooki, kui tahad teha plaaditäit, siis korruta kogused kahega. Rosinad ja sidrunikoor on vabatahtlikud - kui need ei meeldi, võib need vabalt ka välja jätta.


Põhi: 
100g võid
2 spl suhkrut
1 muna
2dl nisujahu
veidi soola

Kate:
3 muna
2dl suhkrut
500g pakikohupiima
200g hapukoort
3 spl nisujahu
(1 dl rosinaid)
(1 sidruni riivitud koor)

Hõõru toasoe või suhkruga lahti, lisa toasoe muna ja sega ühtlaseks. Lisa jahu ja näputäis soola, sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. 

Katte valmistamiseks eralda munakollased valgetest. Vahusta rebud suhkruga, Lisa kohupiim ja jahu. Sega ühtlaseks, soovitatavalt vispliga. Siis lisa ka hapukoor ja soovi korral riivitud sidrunikoor ja rosinad. Kõige lõpuks vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiimamassi hulka. Vala kate tainale ja küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit ehk kuni kook on kergelt kuldkollane. Hoidu koogi üleküpsetamisest, siis muutub see kuivaks ja tekivad liigpruunid servad, mis ei ole nii head. Seega hoia silma peal, kuna ahjud on erinevad ja kook võib ka kiiremini valmis saada.


Allikas: "Pereköögi kokaraamat" (L.Virkus, P.Enden; 2007)

2 kommentaari:

  1. Väga maitsev kook tuli!! Tänan retsepti eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga palun :) Tore, et kook õnnestus.

      Kustuta