Pilt

Pilt

Meekook

Meekook on klass omaette - kes selle tegemisega on edukalt hakkama saanud, sellel on teatav oskustase koogiküpsetamises saavutatud! Vähemalt minu hinnangul. Keerulist pole siin küll midagi, kuid nokitsemist jagub, siiski on tulemus igat liigutust väärt. Leidsin selle retsepti siit ja jäin selle juurde, sest paremat pole siiani saanud. Kook on mõnusalt pehme ja mesine, just nii nagu olema peab. Moosi lisamine on maitse asi - minule väga meeldib hapukas nüanss, kuid traditsioonide austajad võivad selle ka välja jätta. Nii ja naa on ülimaitsev.


TAIGEN
200 g suhkrut
2 spl mett
180 g võid
3 muna
2 tl soodat
430 g jahu

KREEM
1500 g hapukoort
200 g suhkrut

VAHELE
3 dl hapukat (toor)moosi


Vahusta munad kohevaks vahuks. Aseta suhkur ja või potti, kuumuta madalal kuumusel sulamiseni. Lisa mesi ja kuumuta mõned minutid. Tõsta pott tulelt ja lase veidike jahtuda, seejärel sega suhkru-või-meesegu munavahu hulka, ise samal ajal hoolega segades. Kõige lõpuks sõelu sisse soodaga eelnevalt segatud jahu. Sega ühtlaseks tainaks ja lase jahtuda toatemperatuurini, edasi tõsta taigen tunnikeseks külmkappi.

Jaga taigen 5-ks osaks, rulli iga osa jahusel pinnal lahti. Mina arvestasin lahtirullimisel enam-vähem mõõtudega 35x25 cm, kuna just nii suures vormis panin ma lõpuks koogi kokku. 
Küpseta igat tainaplaati 180 kraadi juures 5-7 minutit, põhjad võiks pigem tumedamad olla - tuleb maitsvam. Valmis põhjad võiks veel soojalt mõõtu lõigata, üle jäävad servad jäta alles (nendest tuleb hiljem pudi koogi peale).

Kreemi jaoks sega omavahel hapukoor ja suhkur. Koogi kokkupanekul määri kahele kihile toormoos ja kolmele kihile hapukoorekreem. Kõige peale puista servadest üle jäänud puru. Lase koogil vähemalt üleöö seista.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar