Värke kartul, mahlane salat ning krõbe peekon on suurepärane kooslus. See salat tuleb kohe kindlasti kõige maitsvam pisikestest noortest kodumaistest kartulitest. Maitsev nii soojalt kui ka külmalt.
SALAT
1 kg värskeid pisikesi kartuleid
300 g toorsuitsupeekonit
1 pea jääsalatit
1 keskmine sibul
soovi korral meelepärast maitserohelist (nt peterselli, tilli)
KASTE
200 g hapukoort
100 g majoneesi
1 purustatud küüslauguküüs
soola/pipart
Pese kartulid puhtaks ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kui tahad sooja salatit, siis võid salati kohe kokku segada. Kui mitte, siis lase kartulitel maha jahtuda. Sega kokku kastmeained ja jäta ootele. Prae toorsuitsupeekon kuldseks, natuke isegi krõbedaks. Rebi jääsalat näppude vahel suupärasteks tükkideks, haki peekon ja sibul ribadeks ning poolita vajadusel suuremad kartulid. Sega kõik komponendid kastmega kokku ning raputa peale hakitud maitserohelist. Ja ongi valmis.
Retsepti leidsin ajakirjast Salatid (Oma Maitse erinumber, 2018)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar