Brita kook oma tuntud headuses, seekord seltsiks pohlad, mis oma mõrkjas-hapuka iseloomuga sobivad ülihästi magusa beseega. Arvatavasti on antud versioon sellest kuulsast klassikust minu isiklik lemmik. Ka teised sööjad kiitsid väga. Retsepti leidsin siit, kuid tegin omalt poolt päris mitu muudatust. Alljärgnevalt minu versioon.
POHLATÄIDIS
4 dl külmutatud pohlasid
0,5 dl vett
85 g suhkrut
1 sl maisitärklist + 0,5 dl vett
PÕHI
125 g toasooja võid
100 g suhkrut
4 munakollast
noaotsaga soola
180 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 ml piima
BESEEKATE
4 munavalget
200 g suhkrut
KREEM
KREEM
2 dl 35% koort
100 g toorjuustu
100 g toorjuustu
200 g tihkemat vaniljekohupiimapastat või -talukohupiima
0,5 tl vanillisuhkrut
kaunistamiseks tuhksuhkrut ja pohlasid
kaunistamiseks tuhksuhkrut ja pohlasid
Alusta pohlatäidise valmistamisest, sest see peab enne koogi vahele panemist jahtuma. Tõsta pohlad koos 0,5 dl vee ja suhkruga potti. Lase vaikselt keema tõusta ja keeda ca 3 minutit. Sega tärklis külma veega ja lisa pohladele. Aja pidevalt segades keema ja keeda veel minutijagu, saad paksu kisselli moodi segu. Tõsta tulelt ja lase täielikult jahtuda.
Põhja jaoks vahusta pehme või suhkruga kreemiks. Lisa ükshaaval lahtiklopitud munakollased, samal ajal vahustamist jätkates. Sega jahu küpsetuspulbri ja natukese soolaga. Lisa jahusegu ja piim muna-võivahule, sega ühtlaseks. Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri tainas ühtlase kihina plaadile. ata 23 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Valmista beseekiht. Vahusta munavalged näpuotsa soolaga pehmeks vahuks. Kolmes jaos suhkrut lisades vahusta edasi, kuni saad kõva ja läikiva valge vahu. Määri munavalgevaht tainapõhjale. Küpseta põhja 180-190 kraadises ahjus 15-20 minutit. Besee muutub pealt kaunilt beežikaks ja rabedaks. Tõsta valminud põhi ahjust ja lase jahtuda.
Kreemiks sega omavahel toasoe toorjuust ja kohupiim. Vahusta koor vanillisuhkruga, sega hulka toorjuustu-kohupiimasegu.
Koogi kokkupanekuks lõika koogipõhi keskelt pooleks - saad kaks piklikku poole ahjuplaadi suurust ristkülikut. Tõsta üks põhi tordialusele. Määri sellele kõigepealt kreem ja seejärel jahtunud pohlatäidis. Tõsta teine koogipõhi peale. Kooki võib süüa kohe, kuid väga maitsev on ka järgmisel päeval. Vahetult enne serveerimist puista peale tuhksuhkrut ja kaunista pohladega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar