Pilt

Pilt

Röstitud brokoli parmesani ja sidruniga

Kellele vähegi brokoli maitseb, siis tasub seda retsepti proovida. Ahjus röstitud brokoli jääb krõmps ja hõrk - parmesan, oliiviõli, sidrun ja pisut küüslauku muudavad maitse täiuslikuks. Sobib süüa nii suupistena kui ka praelisandina. Mina olen söönud isegi hommikusöögiks - kõhule kerge ja maitseb hea.


500 g brokolit
2 spl oliiviõli
2 spl riivsaia
2 spl riivitud parmesani
soola
musta pipart

SERVEERIMISEKS
1 väike küüslauguküüs
värskelt pressitud sidruni mahla (minule piisas 0,5 sidruni mahlast)


Lõika brokoli õisikuteks, nirista peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Laota õisikud ahjuplaadile/ahjuvormi ja puista peale riivitud parmesani ja riivsaia. Küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit. Brokoli peab jääma parajalt krõmps. Pigista valmis brokolile sidrunimahla, soovi korral lisa ka peenestatud/purustatud küüslauku. Söö kohe!


Algne retsept siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar