Kohevad ja hõrgud kohupiimapallid võluvad oma lihtsusega. Ja mis eriti tore - valmistamine on lihtsamast lihtsam. Eriti head kohe pärast valmistamist koos tuhksuhkruga. Meie peres tõeline hitt!
TAIGEN
200 g teralist vanilje kohupiima
50 g Kreeka jogurtit
120 g nisujahu
30 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
pisut soola
frittimiseks maheda maitsega toiduõli
PEALE
tuhksuhkrut
Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Sega eraldi kausis kokku kohupiim, Kreeka jogurt ja munad. Ühenda kuivained ja kohupiimasegu omavahel.
Kuumuta väiksemas paksupõhjalises potis õli (õli võiks potis olla vähemalt 1,5-2 cm jagu). Tõsta lusikaga tainapallikesed kuuma õli sisse (seda on lihtne teha kahe lusikaga). Ühe pallikese jaoks kulub ca 0,5 spl taigent. Küpseta pallikesi mõõdukal kuumusel 3-4 minutit. Kui pallikesed kipuvad liialt pruunistuma, siis alanda kuumust. Poole küpsemise pealt keera pallikesed ettevaatlikult ringi ja küpseta teiselt poolt ka. Küpseta palle jaokaupa, ära ürita neid õli sisse maksimaalselt palju mahutada. Valmis pallid tõsta köögipaberiga kaetud alusele nõrguma.
Valmis kohupiimapallidele sõelu peale tuhksuhkrut ja söö kohe!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar