Pilt

Pilt

Marineeritud räimed (nii nagu neid vanasti tehti)

Sellist head ja lihtsat räime marineerimise retsepti olen ma ammu igatsenud.  Üsna vähese vaevaga valmib tubli ports seda õiget räime, kus kala on veel hõrk ja värske ning maitseaineid on täpselt parajalt. Poest maitsestatud kala ostes on minu jaoks tihtipeale selles liiga palju soola, äädikat vms. Kodus ise tehes saab maitse täpselt parajaks timmida.

Maiuspala tõelistele kalasõpradele!


0,5 kg puhastatud räimi

SOOLVESI
2,5 dl vett
0,5 spl jämedat meresoola

MARINAAD
2,5 dl vett
0,5 spl jämedat meresoola
1 spl äädikat 30%
0,5 spl suhkrut
1 väiksem sibul
3-4 pipratera
1 loorberileht

Lahusta sool vees. Pese puhastatud räimed ja vala soolvesi räimedele. Pane 24 tunniks külmikusse seisma.

Marinaadi jaoks lahusta sool ja suhkur vees. Lisa äädikas ja kontrolli maitset, et kõik oleks tasakaalus. Lisa marinaadile sibularattad, pipraterad ja loorberileht. Nõruta räimed soolveest. Vala marinaad kaladele ja tõsta uuesti 24 tunniks külmkappi seisma.

 
*Retsept on pärit ajakirjast Oma Maitse (mai 2015)

2 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Tänud!:) Ja maitsevad ka suurepäraselt, soovitan proovida.

      Kustuta