Õrn ja kerge sisefilee koos koorese õunakastmega on lummav kooslus. Liha küpsusaste sõltub paljuski sööjatest. Siiski ei tasu fileesid üle küpsetada, kuna siis muutub see kuivaks ja tuimaks.
Lisanditeks sobivad hästi keedukartul ja värske salat:
2 sea sisefileed
soola, pipart
3 dl 100%-list õunamahla
2 spl Inglise teralist sinepit
KASTE
1 väike magusam õun ja mugulsibul
30 g + 30 g võid
1,5 spl nisujahu
3 dl 10% rõõska koort
soola, pipart
praeleent
Puhasta fileed kelmetest, maitsesta soola ja pipraga ning pruunista pannil umbes 5 minutit. Tõsta ahjuvormi. Vala praadimispannile õunamahl ning lase vedelikul liha pruunistamise jäljed endasse lahustada. Lisa sinep ning sega ühtlaseks kastmeks. Vala kaste pruunistatud fileedele ning aseta 180-kraadisesse ahju järeleküpsema. Küpseta 20-25 minutit.
Kastmeks hauta väga peeneks hakitud õun ja sibul pannil võis pehmeks. Lisa siis jahu ning pärast mõningast segamist koor. Hauta kaste tihedaks ning vala siis hulka liha küpsemisest üle jäänud praeleem. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, lisa ülejäänud või. Serveeri kuumalt filee kõrvale.
Kui soovid tükivaba kastet (nt kui mõni pereliige ei söö sibulatükke), siis võid õuna- ja sibulatükid peale praadimist püreestada. Edasi toimid nagu retseptis öeldud.
*Algne retsept ajakirjast Oma Maitse (Pidu, 2014)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar