See salat on suvisesse aega justkui loodud. Kasutama peaks tingimata noori ja väga-väga värskeid suvikõrvitsaid - siis on tulemus tõeliselt hõrk. Paksu koore ja suurte seemnetega isendid siia toidu sisse ei sobi.
noori suvikõrvitsaid
parmesani
oliiviõli
sidrunimahla
soola(helbeid)
peotäis röstitud kõrvitsaseemneid
musta pipart
Lõika suvikõrvitsatest kartulikoormisnoaga õhukesed viilud ja laota need taldrikule. Sega omavahel sortsuke sidrunimahla ja oliivõli ning vala saadud kaste suvikõrvitsatele. Riputa peale ka soolahelbeid ja musta pipart. Tõmba parmesanist kartulikoorimisnoaga mõned ribad ja lisa salatile. Kõige lõpus lisa ka röstitud kõrvitsaseemned.
Väheke muudetud kujul retsept pärineb ajakirjast Oma Maitse (juuli 2016)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar