Kodusel jäätisetegemisel on lisandite osas vaat et lugematul hulgal variante. Seekord tegin jäätist Nutellaga ja tulemus oli mõnusalt pähkline ja väga-väga maitsev. Lisatud tume šokolaad annab väheke mõrkjat mekki, mis tasakaalustab jäätise magusust, röstitud sarapuupähklid rõhutavad pähklimaitset.
Nutella on jäätise tegemisel tänuväärne materjal, kuna lisab jäätisele veelgi kreemjamat tekstuuri. Lisaks ei sula see jäätis nii kiiresti ära, kuna Nutella läheb sügavkülmas kõvaks ja aitab hoida vormi. Soovitan kindlasti proovida.
Vaja läheb:
190 g magusat kondenspiima
6 dl rõõska koort 35%
2 kuhjaga spl Nutella kreemi
30 g tumedat šokolaadi
peotäis röstitud sarapuupähkleid
kaunistamiseks šokolaadilaaste või pähklipuru ja riivitud šokolaadi.
Sega omavahel kondenspiim ja toasoe Nutella kreem. Vahusta rõõsk koor ja lisa kondenspiima-Nutella segule. Kõige lõpuks sega sisse tükeldatud tume šokolaad ja sarapuupähklid. Pane jäätis sügavkülma vähemalt kaheksaks tunniks.
Serveerimisel võid kaunistada šokolaadi ja/või pähklitega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar