Tänavu on päris hea suvikõrvitsa-aasta ning ei jää muud üle kui üha uusi mooduseid leida, kuidas neid söögiks valmistada. Kuna olen neist teinud juba igasuguseid kooke, pirukaid, omlette, vokiroogasid jms, siis mõtlesin, et teen seekord midagi kiiret, kerget ja mõnusat. Ja täpselt selline see kaste ka sai - toitev, kuid samas kerge, küüslauguselt vürtsikas ning ausalt juustune. Ja minu suureks imestuseks ei peljanud isegi lapsed oma lavašikrõpse otsapidi rohelise dipi sisse pista. Midagi selles järelikult on...
Kaste sobib ka aurutatud köögiviljadega imehästi...
Vaja läheb:
300 g suvikõrvitsat
150 g maitsestamata toorjuustu
50 g riivitud parmesani (või muud kõva juustu, nt Valio "Forte")
2 spl 30%-list hapukoort
2 küüslauguküünt
natuke sidrunimahla
vajadusel soola
Tükelda suvikõrvits ja keeda väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks (selleks kulub ca 10-15 minutit, olenevalt tükkide suurustest ja suvikõrvitsa vanusest). Nõruta suvikõrvits korralikult ära, lase täielikult jahtuda. Pane kõik ained köögikombaini (saab ka saumikseriga) ja surista ühtlaseks kreemiks. Vajadusel saad maitset täiendava soola või sidrunimahlaga parajaks timmida. Kui soovid maitset mahendada, lisa veel natuke hapukoort.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar