Pilt

Pilt

Sõstrakastmega panna cotta

Koorene ja malbe panna cotta koos hapuka marjakastmega on kui siid ja samet. Üleni suussulav ja luksuslik magustoit, mis lõpetab kenasti mõne grilli- või aiapeo. Kui muidu kipub panna cotta minu jaoks liiga lääge olema, siis selle kastmega tühjenes kausike pea märkamatult. Hea võimalus koduaia marju rakendada.


Peale puista värskeid marju...

PANNA COTTA
5 dl rõõska koort
0,5 dl suhkrut
10 g želatiini
0,5 tl vaniljesuhkrut

SÕSTRAKASTE
2,5 dl punaseid sõstraid
2,5 dl muid marju: musti sõstraid, vaarikaid, põldmarju vms
0,25 dl suhkrut
0,25 dl vett

Kalla koor koos suhkruga potti. Kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud. Tõsta pliidilt ja sega juurde vaniljesuhkur. Aseta želatiinilehed ühe kaupa mõneks minutiks külma vette. Tõsta želatiinilehed siis kuuma koore sisse ja sega, kuni need lõplikult lahustuvad. Kalla panna cotta magustoidunõudesse. Tõsta külmkappi tarretuma vähemalt neljaks tunniks.

Marjakastme jaoks kuumuta potis marjad koos suhkru ja veega. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel kuumusel pool tundi. Suru saadud mass läbi sõela ning jahuta. Aseta kaste tardunud panna cottale ja serveeri kohe.


Algne retsept on ajakirjast Oma Maitse (juuli, 2016)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar