Pilt

Pilt

Mõnusad šokolaadimuffinid

Muffinid, mis on just parajalt magusad ja parajalt šokolaadised. Minu arvates parimad koos külma piimaga. Retsepti leidsin siit, kuid omalt poolt lisasin glasuuri. Kakao-tuhksuhkruglasuur on täpiks "i" peal. Lisaks sellele, et see  sobib siia väga-väga hästi, kaitseb see muffineid kuivamise eest.


MUFFINID
2 suurt muna
125 g suhkrut
135 g nisujahu
3 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
150 g hapukoort
50 g sulavõid
100 g jämedalt hakitud piimašokolaadi

GLASUUR
100 g tuhksuhkrut
1,25 tl kakaopulbrit
1,5 spl vett

Vahusta munad suhkrutega kohevaks vahuks. Sega teises kausis kuivained omavahel. Sega kuivained vaheldumisi hapukoore ja jahtunud sulavõiga munavahu hulka. Lõpuks lisa taignasse veel hakitud šokolaad. Jaota saadud taigen muffinivormidesse ja küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit (proovi küpsust tikuga). 

Muffinid võib kohe soojalt ära süüa, kuid jahtunult võiks neid katta veel kakaoglasuuriga. Selleks sega kuumakindlas kausikeses omavahel tuhksuhkur, kakao ja vesi. Kuumuta saadud segu nõrgal kuumusel, kuni saad hapukoorepaksuse massi (ära keeda!). Kui glasuur on liiga paks, lisa natuke vett. Määri glasuur koheselt muffinitele (jahtudes läheb see kõvaks ja siis ei saa seda enam määrida).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar