Pilt

Pilt

Filorullid kahe erineva täidisega

Väljast võiselt krõbedad ja seest mõnusalt mahlased - sellised ongi ühed õiged filorullid. Filotaigen tundub esmapilgul keerulise toorainena, kuna on üliõhuke. Tegelikult pole siin midagi rasket. Tuleb lihtsalt meeles pidada, et ootel olevad tainalehed tuleb katta puhta niiske köögirätikuga. Teine oluline reegel on, et iga tainalehe kihi vahele peab saama õhuke kiht sulavõid. Kolmas asi, mida tasub silmas pidada on, et täidis ei tohi liiga mahlane/vesine olla, kuna siis ei küpse ümbris nii krõbedaks.

Filorullide täidisevariante on väga palju. Mina tegin seekord pooled rullid hakkliha ja peekoniga ning teised kana ning toorjuustuga. Koos ohtra salatiga on need rullid ikka megahead!

Vaja läheb:
450 g filotaigent
220 g võid

HAKKLIHATÄIDIS
400 g hakkliha
120 g suitsupeekonit
2 küünt küüslauku
1 spl ketšupit
1 spl magusat tšillikastet
80 g riivitud juustu
soola

KANATÄIDIS
400 g kanafileed
100 g maitserohelisega toorjuustu
80 g riivitud juustu
kana maitseainet (nt Santa Maria Fajita spice mix)
vajadusel soola

Valmista hakklihatäidis. Selleks haki küüslauk ning peekon peeneks ja prae pannil mõned minutid. Lisa pannile hakkliha ja prae kuni see on küps, lisa ketšup ja tšillikaste ning maitsesta soolaga. Lisa jahtunud segule riivitud juust. Sega ühtlaseks ja jäta ootele.

Valmista kanatäidis. Haki kanafilee väikesteks tükkideks ja prae pannil kuldseks. Lisa soojale kanale toorjuust ja maitseained. Kui segu on jahtunud, lisa ka riivitud juust. Vajadusel lisa soola.

Nüüd tuleb rullid kokku keerata. Esmalt sulata või. Võta ette üks filotaigna leht (teisi hoia senikaua niiske köögirätiku all, et need ära ei kuivaks). Pintselda see sulavõiga üle, lõika pikkupidi pooleks ja tõsta üks pool teise peale. Tõsta ühte otsa 2 spl täidist ja tõsta servad üles nii, et rull tuleks otstest ilusti kinni (vt pilte). Pintselda ka sissekeeratud ääred võiga üle. Keera rulliks kokku ja aseta see siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Tee niimoodi valmis kõik rullid. Kõige lõpuks pintselda rullide välispind sulavõiga üle. Küpseta 200 kraadises ahjus 35-40 minutit (kuni pealispind on ilus kuldpruun). 

Söö koos ohtra värske salatiga. Kes soovib toekamat einet, võib veel ka kartulipüreed juurde süüa.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar