Pilt

Pilt

Hakklihavorm kartulipudruga

Tööpäevajärgsel õhtul on tavaliselt kibekiire - vaja sada asja jõuda ära teha. Üks neist on kindlasti õhtusöögitegu, mis tihtipeale peavalu valmistab. Kõike on juba tehtud ja nagu ei teagi, mida tahaks. See vormiroog on lihtsatest komponentidest, kerge teha ning hea vaheldus tavapärasele kartulipudrule ja lihale. Tõesti mõnus toit! Ainult piima panin ma natuke rohkem, kui algses retseptis - aga see oleneb juba kartulisordist (mõned on jahusemad). Punet ma üldse ei pannud. Mina tegin kohe kahekordse koguse, sestap on pildil suur ahjuvormitäis rooga. Suuremat kogust tehes tuleb arvestada ka natuke pikema küpsemisajaga (ca 25-30 min). Alljärgnevalt kogused väiksema ahjuvormi jaoks.

Leidsin selle retsepti siit.


KARTULIPUDER
1 kg kartuleid
2 spl võid
2,5-3 dl piima
soola, pipart

HAKKLIHAKASTE 
1 spl võid
400 g hakkliha
1 tl soola
pipart
3 dl tomatikastet
250 g tükeldatud paprikat (kas värsket või külmutatud)
0.5 tl pitsamaitseainet

PEALE
1 suurem tomat või peotäis kirsstomateid
1 dl riivjuustu (või nii palju juustuviile, et roog oleks kaetud)
(1 tl punet)

Koori kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks, keeda soolakas vees pehmeks. Samal ajal valmista hakklihakaste. Selleks kuumuta pannil või ja pruunista hakkliha, maitsesta soola-pipraga.
Lisa paprikaribad ja tomatikaste, lase vaikselt podiseda 5 minutit. Kurna kartulid ning tambi pudruks, sega kloppides hulka või, piim, sool ja pipar. Vala hakklihakaste võitatud (või küpsetuspaberiga vooderdatud) ahjuvormi ning kata kartulipudruga. Lõika tomat viiludeks ja laota pudrule. Riputa üle riivitud juustuga (mina tegin viilutatud juustuga ja seetõttu panin tomati kõige peale - nii jäid tomatid ilusti näha). Soovi korral lisa ka punet. Küpseta ahjus 225° juures 15 minutit. Serveeri toorsalatiga. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar