Sellist inimest vist naljalt ei leia, kes poleks söönud singi-juustu kringlit. See on lihtsalt nii klassikaline küpsetis ja mis peamine - maitseb enamasti kõigile. Kui täidist heldelt panna, siis on see kringel ka järgmisel päeval külmana väga maitsev. Väga mugav teha, eriti, kui on vaja kostitada suuremat seltskonda. Juhindusin sellest retseptist siin, kuigi täidist panin natuke rohkem.
Piltidel on väike kringel, mille tegemisel jagasin allpooltoodud kogused pooleks. Kui aga teha täiskoguse toorainega, saab terve ahjuplaaditäie suussulavat kringlit.
Piltidel on väike kringel, mille tegemisel jagasin allpooltoodud kogused pooleks. Kui aga teha täiskoguse toorainega, saab terve ahjuplaaditäie suussulavat kringlit.
Vaja läheb:
25g pärmi
1 spl suhkrut
1 tl soola
2.5 dl piima
8 dl jahu
50g võid
350 g sinki
300 g riivitud juustu
40 g võid
määrimiseks muna
soovi korral killuke võid (määrimiseks peale ahjust väljavõtmist)
Hõõru pärm suhkruga vedelaks, vala juurde leige piim ning sool. Lisa vaikselt jahu (läbi sõela) ja sõtku seni kuni taigen hakkab kausist ning käte küljest lahti tulema. Nüüd lisa 50g pehmet võid ja sõtku taignast ilus pallike. Pane taigen tunnikeseks sooja kohta seisma (kata taignapind õhukese jahukihiga ja kauss omakorda köögirätiga, siis ei kuiva taigen ära), selleks ajaks peaks taigen olema kerkinud kahekordseks.
Tee laud jahuseks ja rulli taigen laiali. Määri taignapind pehme võiga kokku ja puista peale singitükid ning riivitud juust. Siis rulli taigen toruks kokku. Lõika pikkupidi rull kolmeks ribaks (kui see tundub liiga keeruline, lõika kaheks) ja alusta otsast palmiku punumist. Aseta kringel küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja lase natuke räti all kerkida. Enne ahju panemist määri pealt lahtiklopitud munaga.
Pane kringel eelsoendatud ahju ja küpseta 200 kraadi juures 30-35 minutit, kuni see on pealt kuldpruun. Soovi korral võid ahjust välja võttes kringli veel võiga üle määrida, nii jääb see eriti hea ja pehme.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar