Pilt

Pilt

Kohupiima-vanilje stritsel

See stritsel siin on lihtsalt vaimustav ja kõik, kes on söönud, on ka kiitnud. Avastasin selle toreda retsepti siit. Pärmitaigna küpsetiste puhul on minu arvates ülioluline, et täidisega ei oleks koonerdatud, kuna muidu jääb lõpptulemus kuivavõitu. Ja see stritsel on tõesti ROHKE täidisega. 


Taigen:
25 g presspärmi
3 dl piima
1/2 muna
1 dl suhkrut
1 tl soola
8-9 dl nisujahu
100 g sulatatud võid (jahutatult)

Täidis:
300 g võid
600 g vanilje kohupiimapastat
91 g vaniljekastmepulbrit (Ekströms)

Määrimiseks: 1/2 muna

Lahusta pärm käesoojas piimas. Löö muna klaasi, sega õrnalt läbi ja vala pool piima-pärmisegusse. Lisa suhkur ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena lisa sulatatud ja jahutatud või. Sõtku ühtlaseks. Lase rätiku all soojas kohas umbes pool tundi kerkida või kuni taigen on kerkinud kahekordseks.

Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiimapasta, vaniljesuhkur ja kastmepulber. Jaga kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki pool ristkülikukujuliseks plaadiks. Samuti jaga täidis pooleks.

Tee ristkülikulise taignaplaadi pikematesse äärtesse sisselõiked (et moodustuksid ribad). Määri ristküliku keskele täidis ning voldi äärtesse tehtud ribad kordamööda paremalt ja vasakult täidise peale keskele kokku (vaata fotosid). Tee samamoodi ka teine stritsel.

Lase saiadel veerand tundi plaadil kerkida. Määri saiad varem kõrvalepandud munaga. Küpseta saiu (olenevalt ahjust) 175 kraadi juures ca. 20-30 minutit kuni need on kuldpruunid.

Sellest kogusest saab 2 suurt stritslit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar