Pilt

Pilt

Porgandikook toorjuustu-kookose kreemiga

See kook on ühtaegu nii äärmiselt maitsev kui ka tervislik. Mahlane ja mure porgandikook koos kookose-toorjuustu kreemiga moodustavad imelise, maitsemeeli hellitava koosluse. Särtsu lisab apelsinimarmelaad ja krõmpsuvat tekstuuri Kreeka pähkli tükid. Mina leidsin selle retsepti siit ja ma lihtsalt pidin seda ise ka tegema ning õnnestus väga hästi. Retsepti kohendasin natuke oma maitse järgi.



Põhi:

2 dl nisujahu
2 dl täistera nisujahu
2 dl kookoshelbeid 
Paar peotäit purustatud Kreeka pähkleid
4 muna
2 dl päevalilleõli
2 dl tavalist peensuhkrut
2 dl pruuni suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1/4 tl soola
2 tl kaneeli
noaotsatäis muskaatpähklit
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
5 dl riivitud porgandit

Kreem:
400 g toorjuustu + 2spl tuhksuhkrut
4 dl vahukoort + 2 spl tavalist peensuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 dl kookoshelbeid + veidi peale puistamiseks
Vahele:
2 sl apelsinimarmelaadi (võib ka ära jätta)

Kaunistamiseks: füüsaleid.


Esmalt valmista ette 26-28 cm läbimõõduga koogivorm. Selleks kata vormi põhi küpsetuspaberiga (nii et paberi servad on vormi ääre vahel kinni) ja määri koogivormi siseseinad võitükiga üle. Seejärel puista vormi natuke jahu ja koputa vormi nii, et jahu kataks kogu selle ala, kuhu enne võid määrisid. Nii saad ideaalselt ettevalmistatud koogivormi (kook tuleb ilusate sirgete servadega ja kinni ei jää ka kuhugi).

Nüüd asu tainast tegema. Sega ühes kausis omavahel jahud, kookoshelbed, maitseained ning küpsetuspulber ja sooda. Teises, suuremas kausis vahusta munavalged valge peensuhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavalgevahule munakollased ja pruun suhkur ning mikserda ühtlaseks. Lisa munavahule õli ja sega õrnalt ühtlaseks. Siis sega järk-järgult sisse kuivainesegu. Lõpuks lisa peenelt riivitud porgand ja sõrmede vahel purustatud Kreeka pähklid. Vala segu ettevalmistatud koogivormi ja küpseta 175-kraadi juures umbes 60-65 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga (kui tikk on puhas, on kook kindlasti valmis).

Jahuta koogipõhi täielikult ja lõika siis kaheks kettaks.
Kreemi jaoks sega toasoe toorjuust tuhksuhkruga, lisa vaniljesuhkur. Vahusta eraldi nõus vahukoor tavalise peensuhkruga. Ühenda toorjuustukreem ja vahukoor omavahel, mikserda kiirelt ühtlaseks. Sega sisse ka kookoshelbed. 

Määri esimesele koogikettale 1 spl apelsinimarmelaadi ja seejärel pool toorjuustu-kookose kreemist. Aseta kreemile teine koogiketas ja määri ka sellele 1 spl apelsinimarmelaadi ja seejärel ülejäänud kreem. Kõige peale puista natuke kookoshelbeid. Lase koogil enne sööma asumist paar tundi maitsestuda ja taheneda. Enne serveerimist kaunista füüsalitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar