Pilt

Pilt

Piparmündi-šokolaadi tort

Selle tordi algidee pärineb ajakirjast Oma Maitse (numbrit kahjuks ei mäleta enam) aga siingi mugandasin retsepti vastavalt oma maitsele ja lähtusin sellest, mis tooraineid poest saada oli. Kokku tuli väga maitsev piparmündimaitseline šokolaadi tort. India pähklid ja granaatõun on täpiks "i" peal.

Põhi:
2 muna
0.75 dl suhkrut
0.25 dl kartulitärklist
0,5 spl jahu
0.5 tl küpsetuspulber
1 spl kakaopulber

Täidis:
380 g kakao kohupiimakreemi
200 ml vahukoort
175 g šokolaadiga Philadelphia
140g tumedat šokolaadi
ca 10 Marianne kommi (purustatud)
10 g želatiini (kasutasin pulbrit)
1 spl suhkrut

Kaunistuseks:
Röstitud India pähklid
Granaatõuna seemned


Valmistuskäik:
Põhja tegemiseks sega omavahel jahu, tärklis, kakaopulber ja küpsetuspulber. Seejärel vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Sega munakollased munavalgevahu hulka ja mikserda kiirelt ühtlaseks. Sõelu hulka kuivained ja sega taigen ettevaatlikult ühtlaselt (ära vahtu liialt purusta). Vala taigen küpsuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 225 kraadi juures ca 10 min (küpsetamise aeg oleneb ahjust, seega hoia silma peal). Proovi küpsust tikuga. Jahuta koogipõhi täielikult maha.

Täidise tegemiseks sega omavahel toasoe toorjuust ja kohupiimakreem. Sulata vesivannil tume šokolaad ja sega ka sinna hulka. Vahusta rõõsk koor 1 spl suhkruga. Paisuta želatiin 1spl külma veega (5 min) ja seejärel lisa veel 2 spl vett ja kuumuta nõrgal tulel pidevalt segades kuni želatiin on lahustunud (keema lasta ei tohi). Lase želatiinil natuke jahtuda ja sega ta siis ülejäänud kreemi sisse, ise hoogsalt samal ajal kreemi segades. Kõige lõpus sega (soovitatavalt vispliga ) kreemi hulka ka vahukoor ja purustatud Marianne kommid. 
Vala segu jahtunud koogipõhjale ja aseta kook külmkappi tahenema. Enne serveerimist kaunista kook ära.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar