Kui kooki saab süüa nii, et sellest tervisele ka miskit kasu on, siis on see ju igati teretulnud. Selles rullbiskviidis ei ole kasutatud ei nisujahu ega ka valget suhkrut ja tulemus on ikkagi hõrk ning suussulav.
Koogitegu sai alguse sellest, et avastasin enda jaoks datlite kasulikkuse (sellest saab lähemalt lugeda siit). Datlid maitsevad mulle oma äärmise magususega ka niisama, kuid selle koogi sees saavad nad hoopis teise olemise. Mõrkjad kakao ja kohv koos hapude vaarikatega tasakaalustavad datlikreemi magusust ja kõik kokku kõlab väga maitsvalt!
Biskviit:
4 muna
4 spl rafineerimata roosuhkrut
2 spl toortatrajahu
2 spl kakaod
1 spl tärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks:
1,5 dl jahutatud kanget kohvi (soovi korral võib sellele lisada 1 tl mett või rafineerimata suhkrut)
Täidis:
Immutamiseks:
1,5 dl jahutatud kanget kohvi (soovi korral võib sellele lisada 1 tl mett või rafineerimata suhkrut)
Täidis:
150-160 g kivita pehmeid datleid
3 dl rõõska koort 35%
200 g toorjuustu
150-200 g vaarikaid või muid meelepäraseid marju
Kaunistamiseks
1 dl rõõska koort 35%
šokolaadilaaste
Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu
sisse omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks. Vala
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (35×40 cm) ja küpseta biskviiti
200-kraadises ahjus u. 8-10 minutit.
Võta biskviit ahjust ja kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, eemalda
ettevaatlikult kasutatud paber, keera biskviit rulli ja jahuta
täielikult.
Pane puhastatud pehmed datlid kõrgemate äärtega kannu, lisa
vahukoort (u. 0,5-1 dl) niipalju, et datlid oleks kaetud. Purusta
saumiksriga datlid ühtlaseks püreeks, vajadusel lisa veidi koort. Sega
juurde toorjuust ja ülejäänud vahustatud vahukoor.
Immuta biskviit kohviga (kulub täielikult ära), kata datlikreemiga ja lisa kreemile
vaarikad. Kui kasutatud sügavkülmutatud vaarikaid, siis neid ei ole vaja
üles sulatada.
Keera biskviit tihedalt rulli. Vahusta kaunistamiseks mõeldud rõõsk koor ja määri see rullbiskviidi pinnale. Puista peale šokolaadilaaste. Tõsta külmikusse vähemalt neljaks tunniks maitsestuma.
Algne retsept on pärit siit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar