Pilt

Pilt

Kahevärviline piimakissell

Vana hea magustoit, mis hästi tehtuna maitseb imehea! Juurde hapukad marjad või moos ja igati mõnus magustoit ongi valmis. Kõhule kerge ja valmib lihtsalt.


Vaja läheb:
6 dl piima
5 spl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 spl tärklist+ 1 dl külma vett
1 kuhjaga spl mõru kakaopulbrit

Kalla piim potti, lisa suhkrud ja kuumuta. Sega tärklis veega, vala pool kuumast piimast teise nõusse ja jäta ootele. Sega potti jäänud piima hulka pool vee-tärklisesegust ning lase kissellil pakseneda (NB! kui kasutad kartulitärklist, siis keeta ei tohi, ainult kuumutada). Jaga kissell võrdselt kaussidesse ja jäta ootele. Kuumuta teine osa piimast uuesti keemiseni. Lisa pidevalt segades ülejäänud tärklise-veesegu ja lase pakseneda. Tõsta tulelt ja sõelu sisse kakaopulber. Tõsta pruun kissell valge kisselli pale ja sega kergelt läbi, et tekiksid triibud. Jahuta ja serveeri.


Algne retsept on pärit raamatust "Piim lauale ja kõhtu" (E.Mihkels, 2011)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar