Pilt

Pilt

Ahjus küpsetatud kanakarri

Kooresed kastmed sobivad väherasvase kanalihaga ideaalselt ja maitsestamisel on siinkohal võtmeroll. Selles kanakarris pole maitsete lisamisega koonerdatud ja kõik on väga hästi tasakaalus - vürtside kanget iseloomu pehmendab mesi oma magususega,  laim aga seevastu lisab kergust ja värkust. Äärmiselt maitsev toit, mis valmib vähese vaevaga!


Vaja läheb:

600 g kanafileed + 2 spl õli praadimiseks
1 spl maisitärklist
1 väike tšillipipar või 1 väiksem tl cayenne'i pulbrit
1 küüslauguküüs
1 porrulauk (saab ka ilma)
4 dl rõõska koort 35%
0,5 tl soola
0,25 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,25 tl jahvatatud kurkumit ehk kollajuurt
0,25 tl jahvatatud paprikat
1 spl mett
0,5 laimi mahl

Lõika kana kuubikuteks, veereta kuubikuid maisitärklises ja prae kuumas õlis kiirelt kuldseks (ei pea valmis küpsetama). Lisa maitseained, hakitud tšilli ja küüslauk, viilutatud porru ja mesi. Vala peale koor. Pane roog ca 40 minutiks 200 kraadisesse ahju küpsema. Kui kana on küps, maitsesta kaste laimimahlaga. Serveeri riisiga. 


Algne retsept on pärit raamatust "Piim lauale ja kõhtu" (E. Mihkels 2011)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar