Mida külmemaks ja pimedamaks õues läheb, seda rohkem isutab šokolaad - eeskätt tume muidugi. Siin on üks ideaalne šokolaadikook, mis on nii hõrk ja nii külluslik, et ei vaja söömisel ülearu palju lisandeid. Mulle meeldib see koos vaarika-mustika toormoosiga. Pidulikumal puhul võib sooja koogi juurde ka vaniljejäätist serveerida. Ainult, et siis võiks toormoosi asemel olla lihtsalt ilma lisatud suhkruta marjapüree - muidu läheb liiga magusaks.
KOOK
200 g võid
225 g tumedat šokolaadi (nt 44%-list küpsetusšokolaadi)
4 suurt muna
125 g suhkrut
120 g jahu (ideaalne on mandlijahu, kuid hästi sobib ka nisujahu)
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vaniljesuhkrut
noaotsatäis soola
SERVEERIMISEKS
toormoosi, värskeid marju või marjapüreed, vaniljejäätist
Sulata šokolaad ja või, sega sisse suhkur, vaniljesuhkur ja sool. Lisa munad ja sega ühtlaseks. Ühenda omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu šokolaadimassi hulka. Sega taigen ilusaks ja ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 21-22 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 30-35 minutit (katsu küpsust tikuga).
Lase koogil 15 minutit vormis jahtuda ja söö soojalt koos soovitud lisandiga.
*Alge retsept on ajakirjast "Toit ja Trend" (Detsember 2016)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar