Pilt

Pilt

Sealihapada ubade ja peekoniga

Väga maitsev roog, mis on eriti sobiv just külmal, talvisel ajal. Vürtsikust tasub reguleerida vastavalt oma pere soovidele, kuid pisut on seda kindlasti vaja lisada - annab mõnusat õhetust ja kütab seest soojaks. Sealiha saab asendada ka lambalihaga.


Vaja läheb:
1,5 kg pehmet sealiha (nt kaelakarbonaad, sisefilee)
2 spl jahu
õli praadimiseks
2 sibulat
4 küüslauguküünt
150 g suitsupeekonit
200 g tomatipüreed
1 tl cayenne'i pulbrit
1 tl kuivatatud peterselli (või 1 spl värsket ürti, hakituna)
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
soola, musta pipart
1-1,5 l vett
400 g konservube 

Puhasta liha kõigest üleliigsest (kelmed jms) ja haki parajateks kuubikuteks. Veereta lihakuubikuid jahus ja prae kuumal pannil õlis kiirelt kuldseks (seest peabki tooreks jääma). Pane lihatükid ahjupotti. Pruunista samal pannil hakitud sibul, küüslauk ja suitsupeekon, lisa tomatipüree ja maitseained. Vala kaste lihatükkidele. Lisa ka vesi ja sega kergelt läbi. Pane pott ahju ja küpseta 170-180 kraadi juures umbes kaks tundi. Võta pott ahjust ja lisa nõrutatud ja külma veega loputatud konservoad. Pane pott pooleks tunniks tagasi ahju. Serveeri näiteks kartulipüree või riisiga.


Retsept on pisut muudetud kujul pärit ajakirjast Eesti Naine (November 2016)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar