See on üks neist õunakookidest, mida igal aastal ikka ja jälle teen. Tõeliselt mahlase täidise ning mureda põhja ja kattega kook meeldib küll kõigile. See kook lihtsalt sulab suus!
400 g nisujahu (100 g sellest võiks olla täistera nisujahu)
300 g võid
150 g suhkrut
näpuotsaga soola
TÄIDIS
500 g toorjuustu
2 suurt muna
1 tl vanillsuhkrut
85 g suhkrut
KATE
4 õuna
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
1 tl kaneeli
2 spl suhkrut
Mõõda kaussi jahu, sega suhkru ja soolaga. Lisa võikuubikud, haki noaga puruseks (võib ka kätega kaasa aidata). Aseta keskmise suurusega ahjuplaadile (u. 23 x 32 cm) küpsetuspaber, kata 2/3 purust, suru kergelt kokku.
Vahusta kergelt toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Lisa ka vanillisuhkur, sega. Vala ettevaatlikult toorjuustukreem põhjale.
Koori ja tükelda õunad, sega muskaatpähkli, kaneeli ja suhkruga. Kata toorjuustutäidis õuntega, raputa peale allesjäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.
Vahusta kergelt toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Lisa ka vanillisuhkur, sega. Vala ettevaatlikult toorjuustukreem põhjale.
Koori ja tükelda õunad, sega muskaatpähkli, kaneeli ja suhkruga. Kata toorjuustutäidis õuntega, raputa peale allesjäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.
Algne retsept siit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar